Wereld Autisme Dag op 2 april 2021

autisme

Autisme is ook in ons gezin bekend. En tijdens het onderzoek ernaar bij onze oudste zoon is ons meerdere keren gevraagd waarom we de diagnose wel of niet zouden willen krijgen.

Het antwoord van mij en mijn man was dat we handvatten wilden krijgen. Om met hem om te gaan op een manier die voor iedereen prettig is. We willen hem beter kunnen begrijpen en hem bieden wat hij nodig heeft. Waarom laat hij op bepaalde momenten juist dat gedrag zien? En wat kunnen we voor hem doen om het leven wat prikkelarmer te maken?

Het is voor ons geen negatieve stempel op zijn voorhoofd maar meer een bevestiging van hetgeen we al constateerden. Voor de duidelijkheid, wij zien autisme namelijk niet als een beperking. Maar juist als een uitdaging om in verschillende situaties uit vele mogelijkheden de op dat moment meest geschikte te kiezen. Meer informatie en ervaringen over autisme, loslaten of juist vasthouden, cerebrale parese na een hersenbloeding en het levend verlies in ons gezin heb ik beschreven in mijn boek: Onze zon achter de wolken. Te bestellen op deze website.