Blogs

Weg roze wolk, ‘welkom’ zorgen… – 22 november 2020

“Gefeliciteerd mam, hij is geboren, komen jullie naar het ziekenhuis?” Zo werd de oma van een voetbalteamgenootje van onze oudste gebeld. “Jazeker zoonlief, we komen hem meteen bewonderen!” Oma heeft nog vlug naar de naam van haar eerst geboren kleinkind heeft gevraagd. Daarna stappen ze nieuwsgierig en al vol trots in de auto. Eenmaal in Meer…..

Structuur, rust en vooral gezelligheid – 9 november 2020

Sinds een week hebben we een Engelse bulldog, een teefje van enkele maanden oud. Een lang gekoesterde wens van ons is hiermee in vervulling gegaan. Voordat mijn man en ik kinderen hadden hebben we ook honden gehad. Sterker nog, doordat mijn man destijds een hond had is mijn oog op hem gevallen. Eerst werd ik Meer…..

Zandloper – 3 juli 2020

Om onze jongste wat steviger in zijn schoenen te laten staan. En op advies van zijn juffen is hij een aantal maanden wekelijks naar een logopediste gegaan. Want ook bij volwassenen is het zo dat communiceren zowel bevorderend als belemmerd kan werken. Als je niet goed uit je woorden kunt komen of niet goed verstaanbaar Meer…..

Verplaatst naar 30 oktober 2021 (Alle zielen op 31 oktober 2020)

Graag vraag ik aandacht voor het volgende prachtige en waardevolle initiatief waar o.a. zowel ik als Wendy Pruimboom van Alle Tijd, Stoelmassages en Kapster onze medewerking verlenen. Op zaterdag 31 oktober aanstaande van 18.00 uur tot 22.00 uur vindt rondom de Abdij van Berne in Heeswijk-Dinther het evenement Alle Zielen plaats. Op allerlei manieren reiken Meer…..

Je bent rouwbegeleider, maar wat doe je dan eigenlijk?

“Amanda, je bent rouwbegeleider, maar wat doe je dan eigenlijk? Ga je dan iemands hand vasthouden tot het verdriet over is?” Mijn antwoord op deze vraag die me regelmatig gesteld wordt is een beetje anders. Een van de belangrijkste werkzaamheden die ik verricht als rouwbegeleider is tijd nemen voor de rouwende en aandacht hebben voor Meer…..

Wat is ‘dood zijn’ eigenlijk? – 12 juni 2020

Aan kinderen uitleggen wat ‘dood zijn’ nu eigenlijk is, om hen te overtuigen dat iemand echt niet meer leeft, zijn woorden soms niet genoeg. Deze kinderen hebben het dan nog om de overledene met eigen ogen te zien en deze een bezoek te brengen. En eenmaal bij de overledene kun je kinderen helpen door zichtbare Meer…..

Samenwerking – 6 juni 2020

Rouw kan zich vastzetten in je hoofd maar ook in je lichaam. Wendy Pruimboom van Alle tijd Stoelmassages & thuiskapster en ik als rouwtherapeut zijn de samenwerking aangegaan om rouw op beide vlakken te kunnen aanpakken. Wordt vervolgd…

EFT, RET en TAT, wat zijn dat? – 4 juni 2020

Emoties zijn belangrijk, ze waarschuwen ons als er iets aan de hand is. Emoties, met name de negatieve, zijn vaak ongemakkelijk en we zijn ze liever kwijt dan rijk. Het liefst zijn we altijd gelukkig. Positieve emoties zoals blijheid tonen we vaak gemakkelijker aan de buitenwereld dan de negatieve emoties die horen bij angst, verdriet, Meer…..

Achtbaan van emoties – 13 mei 2020

Mijn rugzak is niet alleen gevuld met verdrietige herinneringen of verliessituaties. Nee hoor, er zitten ook prachtige gelukzaligmakende herinneringen in. Dat zijn momenten die ik koester. Maar er zitten ook herinneringen in die gemengde gevoelens bij me oproepen. Als ik terug denk aan zo’n moment, gaan mijn emoties als of ik in een achtbaan zit, Meer…..

Verbazing, opluchting, trots en blijdschap

“Dag mama, tot straks, fijne dag!” Alsof er helemaal geen twee maanden ‘thuisisolatie’ is geweest. Eten, aankleden, tanden poetsen, haren doen, zoals iedere ochtend. “Mama, waar is mijn zwemtas?” “Dat kan nog even niet maar gymmen mag wel, zelfs twee keer in de week.” “Mag niet van de corona, mama? Zwemmen? Oké.” Niks verzet, onbegrip Meer…..

The balloon girl – 25 april 2020

Sinds enkele weken hangt er aan onze keukenmuur een eenvoudige maar prachtige schildering. We hebben het gekocht, simpelweg omdat we het mooi vonden. Vandaag heb ik mezelf gedwongen er niet vluchtig een blik op te werpen maar er eens goed naar te kijken, benieuwd naar de gedachten die in me opkwamen. Wat is de achterliggende Meer…..

Levend verlies – 18 april 2020

“Mama, ik vind het niet eerlijk, hij kan al woordjes lezen en ik nog niet. Ik wil dat ook!”, aldus onze jongste van 5 jaar. “Nou jongen, je broer is dan ook ouder dan jij en heeft woordjes lezen al vaker geoefend. Jij bent nog een kleuter en hoeft dat nog niet te kunnen. Maar Meer…..

Kinderen en angst – 13 april 2020

In de e-learning ‘Ondersteunen van kinderen in het coronatijdperk’ wordt het onderwerp angst bij kinderen uitgebreid behandeld. Angst die stressreacties kunnen oproepen die vaak lichamelijk of in het gedrag uiting vinden. Dat kan ertoe leiden dat kinderen slecht (in)slapen, waakzaam en alert blijven en bij het minste of geringste overstuur raken, boos worden of huilen. Dat Meer…..

Vrolijk – 31 maart 2020

“Mama, mag ik nou wel buiten spelen? Of is daar de corona ook?” “Maar natuurlijk jongen, jij mag buiten spelen.” “Mag ik dan krijten met allemaal mooie kleuren? Als ik dan buiten kom in de tuin dan ben ik daar vrolijk. En dan komen misschien ook de zon en de vlinders enzo. Die houden toch Meer…..

Loslaten van een geliefde

Pas viel mijn oog op de tekst van een liedje en stond het kippenvel ineens op mijn armen en rug. Het liedje ken ik als geen ander, zowel in het Frans als in het Engels en nu dus ook de Nederlandse tekst. Al vanaf dat ik in de tweede klas van de mavo zat, voor Meer…..

Toeval

Inmiddels rij ik een week rond in mijn nieuwe auto, een leuk en mooi bakkie met pit. Afgelopen vrijdag de dag na Hemelvaart zijn we ’s morgens naar Ede gereden. Volgens mijn gevoel stond daar een prachtige Alfa Romeo en inderdaad zag het karretje er zowel aan de binnen- als aan de buitenkant perfect uit. Meer…..